TAVUKLARI küp küp doğrayıp bir tencereye aktarın. Tavukların üzerini aşacak kadar su ilave edip, ikiye bölünmüş soğan ve sarmısakla birlikte haşlayın. Bu arada ayrı bir yerde de ayıklanmış taze bezelyeyi bir buçuk su bardağı suyla haşlayın. Sonrasında bezelyeleri kalan suyuyla birlikte blendırdan geçirin. ‹çine ince kıyılmış dereotu, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tavaya sıvıyağı aktarıp, kabuklu bezelyeyi 10-15 dakika karıştırarak soteleyin. Haşlanmış tavukları tencereden alıp (soğan ve sarmısak alınmıyor), sotelediğiniz kabuklu bezelyelerin üzerine ekleyin. 1-2 dakika daha soteleyip servis tabağına aktarın. Üzerine püre haline gelmiş bezelyeyi gezdirin. ‹nce kıyılmış taze soğan ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.