Çıtır Patates

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    PATATESLERİ yıkayıp soyun ve rendeleyin. Derin bir kaba alın. 1 çay bardağı sıvıyağ, su, un ve tuz ilave edin. Hamur gibi yoğurun. Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Diğer tarafta sarmısakları dövün ve yoğurtla karıştırın. Kızaran patatesleri fırından alın ve soğumadan, iki çatal yardımı ile tepsi içerisinde birer lokma büyüklüğünde parçalayıp servis tabağına alın. Tereyağını eritin ve kırmızı pulbiberi yağda kavurun. Servis yaptığınız çıtır patateslerin üzerine önce sarmısaklı yoğurt, daha sonra kırmızıbiberli yağ gezdirip servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.