Endonezya Usulü Kızarmış Pirinç (Nasi Goreng)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğan, sarmısak ve ince kıyılmış yeşil biberi zeytinyağında rengi dönene kadar kavurup bir kenara alın. Wok tavaya aldığınız sıvıyağı iyice kızdırın. Tavanın her tarafının yağlanması için hafifçe sallayın. Küp doğranmış tavuk etini tuzlayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Soğan karışımını ete ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin. Tavuk etini içinden alın ve şişlere geçirin. Ocağın altını kısın ve buharda pişmiş pirinci katın. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Ayıklanmış karidesleri koyun ve 1-2 dakika daha çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Servis tabağına 3-4 çorba kaşığı karidesli pilavı yerleştirin. Ayrı bir yerde omlet kıvamında pişirdiğiniz yumurtayı koyun. Tavuk şiş ve yeşillikle birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.