Izgara Sebzeli Piliç Göğsü Fırın

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp sıvıyağ ile yağlayın. Baharatları üzerine serpip ovalayın. Tavuk etlerini ve kemiklerini bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuması için kenara alın. Jü sos için, kızarmış tavuk kemiklerini bir tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Sıvıyağ ve soya sosu ekleyin. Kıyılmış sebzeleri ekleyip 40 dakika daha kaynatıp süzün. Başka bir tencereyi ocağa koyup tereyağını eritin. Unu ekleyip çırpma teliyle karıştırarak kavurun. Süzülmüş tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Tekrar süzün. Diğer tarafta patlıcan, kabak, soğan, mantar ve biberleri yuvarlak şekilde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpip ızgarada kızartın. Tavukları birer parmak kalınlığında dilimleyin. Kızarmış sebzeleri aralarına yerleştirin. Servis yapmadan önce sıcak fırında 5 dakika ısıtın. Jü sos ve safranlı pilavla servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.