Kestaneli ve İç Pilavlı Hindi Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HİNDİYİ yarım su bardağı sıvıyağ ile yağlayıp tuzlayın. Üzerini folyoyla kaplayıp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında bir buçuk saat pişmeye bırakın. Tereyağını eritip pirinçleri beyazlaşana kadar kavurun. Diğer taraftan başka bir tencereye kalan sıvıyağı dökün. Sırası ile yemeklik doğradığınız soğan, ciğer, tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar, fıstık ve kuşüzümünü ilave edip kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Hazırladığınız sulu harcı pirinçlerin üstüne döküp pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp üstüne ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Kağıt bir havluyu tencerenin üstüne yayıp pilavı 10-15 dakika dinlendirin. Domates ve brokoliyi iri parçalara böldükten sonra 2 çorba kaşığı sıvıyağda 1-2 dakika sote edin. Kestanelerin kabuklarını bir bıçakla çizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirip kabuklarını soyun. Hindiyi fırından çıkartıp bir servis tabağına alın ve pilavı içine doldurun. Kestaneleri etrafına yerleştirin. Sotelediğiniz sebzelerle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...