Kırmızı Biberli Ve Zencefilli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KIRMIZI biber ve soğanları yıkayıp temizleyin. Zencefilin kabuğunu soyun. 2 adet kırmızı biberi şeritler halinde doğrayıp, blendere alın. Üzerine ikiye bölünmüş 1 adet soğan, dilimlenmiş zencefil, sarmısak ve 1 su bardağı su ekleyip blenderden geçirin. Tereyağını bir tencereye alın. Üzerine kakuleyi ekleyip, 1 dakika kavurun. Blenderden geçirdiğiniz karışımı üzerine katın. Tuz, tane karabiber ve pulbiber ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tavuk butlarını ve doğranmış sivri biberi sosun içine koyup, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Kalan kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup temizledikten sonra uzun şeritler halinde doğrayın. Tavuğun üzerine ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.