Portakal, Armut ve Erik Marmelatı Ördek (Belçika Mutfağından)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 tatlı kaşığı tereyağını tavada eritip, ördek göğsünü ekleyin. Yaklaşık 20 dakika arada bir çevirerek, kızartın. Eti tavadan çıkarıp, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Ördek göğsünü kızarttığınız tavaya likörü, portakal suyunu, üzüm sirkesini ve domates püresini alarak, 5 dakika yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısarak, sos iyice koyulaşana dek pişirmeye devam edin. Etsuyu, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edin. Tavayı ateşin üzerinden indirerek, bir kenarda bekletin. Armutun sapı üzerinde kalacak şekilde kabuğunu soyun. Alt kısmından, keskin bir bıçak yardımıyla dikkatlice keserek, çekirdekli kısmını temizleyin. Küçük bir tencereye yerleştirip, bira ve esmer şekerle 2-3 dakika kadar, önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin. Ateşin üzerinden indirip, ılındıktan sonra içine erik marmeladını doldurun. Önceden pişirdiğiniz ördeği servis tabağının ortasına dilimleyerek, dizin. Üzerine hazırladığınız sostan dökün. Armudu tabağın bir kenarına yerleştirin. Dilerseniz zarı çıkarılmış portakal dilimleri ile süsleyerek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...