Püreli Saray Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri haşlayın. Bu arada, tencereye sıvıyağı ve küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleştirin. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Salçayı ekleyip, birkaç kez çevirin. Ardından bezelyeleri ekleyip, bezelyeler diriliklerini kaybedene dek tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika daha kavurun. Üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyip, bezelyeleri yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup bir kaba alın. Üzerine sıvıyağı ve tuzu ekleyin. Kabın içinde, püre ezeceği ile patatesleri ezin. Bezelyeli yahniye, ateşten almadan 5 dakika önce tuz ve karabiber ilave edin. Bezelyeli yahniyi bir fırın kabına aktarın. Krema torbasına doldurduğunuz patates püresini bezelyelerin üzerine, pasta süsler gibi sıkın. Isıtılmış 190 derece fırında, kabı üst rafa yerleştirip, 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.