Shitake Mantarlı Hindi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kemiklerinden ayrılmış hindi budu filetolarını külbastı şeklinde dilimleyin. Zeytinyağı, soğan suyu, tuz, karabiber ve fesleğenle karıştırarak 5-6 saat marine edin. Kurutulmuş domatesleri bir gece önceden ıslatın. Daha sonra zeytinyağı ve sarmısak tozu karışımında marine edin. Mantarları limonlu suda 10 dakika haşlayıp, suyunda soğumaya bırakın. Soğanı soyup parmak şeklinde doğrayın ve tane tane ayırın. Üzerine fesleğen serperek yağsız tavada soteleyerek pembeleştirin. Hindi etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartıp servis tabağına alın. Aynı tavada, kurutulmuş domatesleri de kızartıp etlerin üzerine yerleştirin. Mantarları sudan alıp tavada 1-2 dakika soteleyip tabağa koyun. Enginar kalplerini yerleştirin. En üste sotelenmiş soğanları yayın. Sos için tereyağı ve mısırözü yağını bir tencerede ısıtın. Küp doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika kavurun. Unu ekleyip karıştırın. Şarap ve et suyunu ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve karıştırarak kremayı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sosu servis tabağındaki hindinin üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL