Süt ile Marine Edilmiş Hindi Şaşlık, Tereyağlı Pide, Patlıcan Söğürme ve Yoğurt ile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HİNDİ etini uzunlamasına 3 parçaya ayırın. Her parçayı bıçağı yan tutarak, verev havuç keser gibi ince ince dilimleyin. 1 adet soğanı rendeledikten sonra elinizle sıkarak suyunu çıkarın. Süt, soğan suyu, zeytinyağı, kekik ve toz kırmızıbiber ekleyip karıştırın. Hindi etini bu karışımın içine koyup, buzdolabında bir gece bekletin. Kalan soğanı temizleyip, çok ince halka şeklinde doğrayın. Bir parça hindi ve bir halka soğan olarak 4 adet şişe dizin. Izgarada önlü-arkalı pişirin. Pideleri uzunlamasına şaşlık boyunda ve eninde 4 parça olarak kesin. Tereyağını bir tavaya alıp, pideleri önlü arkalı kızartın. Patlıcan söğürme için patlıcan ve biberleri ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup, küp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip üzerine ince kıyılmış sarmısak ekleyin Bir-iki dakika sonra kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın. Suyunu çekmeye başlayınca patlıcan ve biberi ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp kıvam alana dek pişirin. Kıyılmış maydanozu katın. Domates sos için domates ve sarmısakları soyup ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, sarmısağı kokusu çıkana dek kavurun. Üzerine domatesi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte domates suyunu çekene ve kıvam alana dek pişirin. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Sivri biberleri dilimleyin ve ızgarada pişirin. Tabaklara önce pideleri yerleştirin. Üzerine şişten çıkardığınız şaşlıkları koyun. Izgara domates ve biberle süsleyin. Domates sos, patlıcan söğürme, yoğurt eşliğinde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL