Tavuk Göğsü Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğüs etlerini yanlamasına ortadan, birer cep oluşturacak şekilde kesin. Marinat malzemelerini çukur bir kaba alıp karıştırın. Tavuk etlerini marinata yatırın. Etlerin içini ve dışını karışımla iyice ovun. Buzdolabında 24 saat dinlenmeye bırakın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Fındıkyağını bir tavaya alıp kızdırın. Mantarları yağda karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurun. İri çekilmiş fındıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak tuzu ve tarhunu ekleyip tavayı ocaktan alın. Karışımı tavukların içine doldurun. Tavukların açık kalan kısımlarını kürdan ile tutturun. Tavukları yapışmaz yüzeyli tavada ya da ızgarada alt üst ederek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...