Tavuk Göğsü Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğüs etlerini yanlamasına ortadan, birer cep oluşturacak şekilde kesin. Marinat malzemelerini çukur bir kaba alıp karıştırın. Tavuk etlerini marinata yatırın. Etlerin içini ve dışını karışımla iyice ovun. Buzdolabında 24 saat dinlenmeye bırakın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Fındıkyağını bir tavaya alıp kızdırın. Mantarları yağda karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurun. İri çekilmiş fındıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak tuzu ve tarhunu ekleyip tavayı ocaktan alın. Karışımı tavukların içine doldurun. Tavukların açık kalan kısımlarını kürdan ile tutturun. Tavukları yapışmaz yüzeyli tavada ya da ızgarada alt üst ederek kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.