Tavuk İskender

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 adet tavuk göğsünü, 1 adet soğanla birlikte robottan geçirin. 5 adet tavuk bonfileyi dövün. Tavuk kıymayı bonfilelerin arasına paylaştırarak üst üste dizin. Elinizle iyice bastırın (en altta ve en üstte tavuk bonfile olmalı). Ardından tavuk bonfileleri alüminyum folyo ile sarın. Derin dondurucuya koyup, bir gece bekletin. Ertesi gün folyoyu derin dondurucudan alıp, eti porsiyonluk olacak şekilde incecik dilimleyin. Yağsız yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Ayrı bir yerde 1 adet hazır yufkayı ince şeritler halinde kesip, sacda ya da yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Servis tabağına yufkaları alın. Üzerine tavuk dönerleri koyun. 2-3 çorba kaşığı yoğurt ekleyin. Dilediğiniz miktarda tereyağını eritin. iskenderin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.