Tavuk Şiş (Sate Ayam)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk göğüslerini iri küpler halinde doğrayın ve bir kenara alın. Diğer yanda soya sosu, esmerşeker, sarmısak, limon suyu, sıvıyağ, kişniş, kurutulmuş ve taze zencefil, tuz ile karabiberi derin bir kasede karıştırın. Tavuk etlerini bu sosun içinde en az 2 saat marine edin. Sosta beklettiğiniz tavuk etlerini şişlere dizin ve ızgara yapın (ızgara yaparken üzerlerine marine sosundan sürün). Daha sonra tavuk etlerini servis tabağına alın. Yerfıstığı sosu için yerfıstığı ezmesini bir tavaya koyun. Soya sosu, limon suyu ve fıstık yağını ilave edip, iyice karıştırın. Sarmısak, bal, Arnavut biberi ve acı biber sosu da ekledikten sonra kısık ateşte bütün malzemeyi 10-15 dakika kaynatın. Izgara yaptığınız tavuk etleriyle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL