Tavuk Şiş (Sate Ayam)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğüslerini iri küpler halinde doğrayın ve bir kenara alın. Diğer yanda soya sosu, esmerşeker, sarmısak, limon suyu, sıvıyağ, kişniş, kurutulmuş ve taze zencefil, tuz ile karabiberi derin bir kasede karıştırın. Tavuk etlerini bu sosun içinde en az 2 saat marine edin. Sosta beklettiğiniz tavuk etlerini şişlere dizin ve ızgara yapın (ızgara yaparken üzerlerine marine sosundan sürün). Daha sonra tavuk etlerini servis tabağına alın. Yerfıstığı sosu için yerfıstığı ezmesini bir tavaya koyun. Soya sosu, limon suyu ve fıstık yağını ilave edip, iyice karıştırın. Sarmısak, bal, Arnavut biberi ve acı biber sosu da ekledikten sonra kısık ateşte bütün malzemeyi 10-15 dakika kaynatın. Izgara yaptığınız tavuk etleriyle birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.