Tavuk Topları
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUK göğsünü iyice kıyarak kıyma haline getirin ve bir kaseye alın. Yumurta aklarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın ve bir kenara kaldırın. Tavuk kıymasının içine ekmek içi, domatesli sebze kurusu, ince kıyılmış kırmızı biber, krema, ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyin. Bütün malzemeyi iyice yoğurun. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlak toplar yapın. Kaynayan suyun içinde 15 dakika haşlayın ve kevgirle suyun içinden alın. Sıcakken kavrulmuş susama bulayın ve soğuması için bir kenara alın. Simit için, oda sıcaklığında tereyağı, krema, kabartma tozu, aldığı kadar un ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurup, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerleri tavuk toplarını koyup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL