Yeşil Fıstıklı Hindi Rulosu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HİNDİYİ, göğüs ve sırt olmak üzere ikiye ayırın. Ayrılan etlerden birinin kemikleri ve derisini zedelemeden çıkarıp, düz bir zemine elinizle açtırarak koyun. Diğerinin de etinin bol olduğu bölümleri bıçakla alın ve kemiklerini çıkardığınız bölümdeki etsiz kısımlara yama yapın. Artan etleri, içine sarılmak üzere kıyma olarak çekin. Kıymayı bir kaba alarak, kabukları ayıklanmış fıstık, yumurta akı ve yağ ilavesiyle yoğurun. Tuz ilave edin. Açılmış olan hindiye bu malzemeyi koyup sarın ve rulo şekline getirerek 180 derecelik fırında 50-60 dakika kadar kızartın. Soğuduktan sonra dilimleyin. Sosuyla birlikte servis yapın. Sosun hazırlanışı: Hindinin kemiklerini, hindi sarması ile fırınlayın. Kızarmış kemikleri bir miktar su ile 1,5 saat kadar ağır ağır kaynatıp, süzdürün.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.