Yoğurtlu Tavuklu Kebap
Malzemeler
Yapılışı
-
1
2 çorba kaşığı yağı tavaya alın ve eritin. Tırnak pideyi küp şeklinde doğrayın ve eriyen yağın içine ekleyin. Kıtır olana dek pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı yağda rendelenmiş domatesi 5 dakika çevirin. Domates sosuna tuz, karabiber, kekik, kimyon ve pul biber ilave edin. Tırnak pideyi pişirdiğiniz tavada 1 çorba kaşığı yağı daha eritin. Eriyen yağda hafif döverek incelttiğiniz eti çevirin ve kenara alın. Aynı tavada doğranmış tavuğu kavurun. İkisini birleştirip pidenin üzerine yayın. Üzerine domates sosu gezdirin. En üste de 1 çorba kaşığı yağda pul biber kızdırıp gezdirin. Yoğurt, közlenmiş domates ve sivri biberle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL