Yufkalı Tirit (Banduma)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğsünü tencereye alın. Üzerine 4'e bölünmüş soğanı, tavuğun üzerini aşacak kadar sıcak suyu ve bir tutamtuzu ekleyip, tavuk eti yumuşayana dek pişirin. Pişirme işleminden sonra eti kemiklerinden ayırıp didin ve küçük doğrayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ardından tavuk parçalarının üzerine iri dövülmüş cevizleri katıp karıştırın. Ayrı bir kapta unun ortasını açın ve yumurtayı kırın. Biraz tuz serpip, azar azar su ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda, poğaça hamuru sertliğinde bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Hamurdan iri yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Hamur parçalarını, unlu bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları sacda veya yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin. Ilık tavuk suyu serperek yufkaları yumuşatın ve 4'e bölün. Her parçayı külah şeklinde sarın. Yan yana aralıksız dizdiğiniz külahların üzerine, cevizle karıştırılmış tavuk etini ve eritilmiş tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.