Zeytinli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TAVUK göğsünün dördünü de boylamasına dörde bölün ve toplam 8 parça tavuk eti elde edin Her parçayı döverek hafifçe inceltin ve bir adet tavuk etinin üzerine közlenmiş kırmızı biber koyun. Çekirdekleri
    çıkartılmış ve kıyılmış zeytini bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ile kekik koyup, karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kırmızı biberin üzerine koyup, diğer tavuk parçasını üzerine kapatın. Açılmaması için birkaç kat yaptığınız iple bağlayın. Kalan 6 parça tavuk etini
    de aynı şekilde hazırlayın. Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve tavukları önlü-arkalı iyice kızartın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Bu arada zeytin ezmesi ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve servis tabağına sıkarak
    şekil verin. Üzerine pişirdiğiniz zeytinli tavuğu yerleştirip, sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.