Mantarlı Tost Ekmeği
İster kahvaltıda, ister hafif bir atıştırmalık olarak günün herhangi bir saatinde keyifle tüketilebilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Havucu şerit, mantarları dilim dilim doğrayıp birlikte soteleyin. Hazır mantar çorbasını süt ve su ile birlikte pişirin. Çorba ılınınca süzme yoğurt ve mayonez ekleyin. Blendırdan geçirin. Tost ekmeklerinin kenarlarını alıp, uzun bir servis tabağına yan yana dizin.
-
2
Üzerine çorba karışımından sürün. Sotelenmiş mantarlı malzeme ile küçük doğranmış kornişon ve pancar turşularını yayın. Üzerine tekrar tost ekmeği dizip aynı işlemi uygulayın.
-
3
Son kat olarak da kalan tost ekmeklerini dizip, çorba karışımı ile kaplayın. En üstü rendelenmiş yumurta ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL