Patlıcanları alacalı soyup, küp doğrayın ve acısının çıkması için 15 dakika tuzlu suda dinlendirin. Tuzlu sudan alıp yıkayın. Daha sonra iyice kurulayın. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleşene dek soteleyin. Kıyma ekleyip sotelemeye devam edin. Dilimlenmiş biber ve patlıcan ekleyip karıştırın. Kabukları soyulup küp doğranmış domates ilave edip, tuz, karabiber ve pul biberini ayarlayın.
Sebzeler yumuşayana dek pişirin ve ocaktan alın. Sos malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Yufkaları, porsiyonluk kalıplardan biraz daha büyük olacak şekilde kesin. Araları soslanmış 3 kat yufkayı, kalıpların kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Ortalarına patlıcanlı harçtan pay edip, her bir kalıbın üzerine 1 kat yufka koyun ve kenarlardan sarkan kısımları ortada birleşecek şekilde düzgünce katlayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp kalıplardan çıkarın. Ters çevirip, yeniden fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine ve yanlarına yumurta sarısı sürüp, ay çekirdeği serpin. Yeniden fırına verin ve kızarana dek pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.