Çemenli Muska Böreği
Şık sunumu ile gözlerinizi üzerinden alamayacağınız, lezzeti ile yemeye doyamayacağınız Çemenli Muska Böreği tarifi Sofra'da.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayçiçek yağı 1 çay bardağı suyla karıştırın. Yarısını yufkaların arasına, kalan yağlı suyu yufkaların üzerine sürüp, 3 parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. Şeritleri kaldırmadan ortalarından 2'ye kesin.
-
2
İç malzemesi için 1 yemek kaşığı çemenin yumuşak kısmını, dövülmüş ceviz içini ve rendelenmiş kaşar peynirini bir kapta karıştırın. Bu harcı şeritlere pay edip, yufkaları muska şeklinde sarın (yarım şerit yufkanın bir ucuna iç koyup, üçgen üçgen katlayın. Bu arada yeterince yağlandığı için, ayrıca üzerlerine yağ sürmeyin). Tepsiye dizip 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL