Ciğerli Kol Böreği
Tür geleneğinin önemli lezzetlerinden biri olan ciğerin böreği de ayrı bir lezzet taşır. İşte nefis lezzeti ile Ciğerli Kol Böreği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ön hazırlık olarak böreğin iç harcını hazırlayalım. Bunun için ciğerin zarını soyup, fındık iriliğinde doğrayalım. Tavaya 3/4 çay bardağı ayçiçek yağı alıp, dolmalık fıstığı ilave edelim ve fıstıklar pembeleşene dek kavuralım. Ocağı söndürüp, delikli kepçeyle fıstıkları tencereden çıkaralım.
-
2
Aynı yağa, küp doğranmış soğanları ve ciğerleri ilave edip, ciğerler iyice yumuşayana dek kavuralım. Sonrasında içine kıyılmış maydanozu, 2 yemek kaşığı ayıklanıp yıkanmış kuş üzümlerini, tuzu ve baharatları ilave edelim. 1-2 dakika çevirip tavayı ateşten alalım.
-
3
Yufkaların her birini ayrı ayrı yarıdan keselim. Yarım daire şeklindeki yufka parçalarına, bir kasede karıştırdığımız 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı ayçiçek yağdan fırça yardımıyla sürelim. Yufkaların uzun kenarına ciğerli iç malzemeyi pay ederek koyalım ve rulo yaparak yufkaları saralım.
-
4
Yağlanmış fırın tepsisine, ortasından başlamak üzere, yufkaları kendi etrafında rulo yaparak yerleştirelim. Son olarak üzerlerine fırça ile süt ve ayçiçek yağı sürüp, ısıtılmış 220 derece fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri