Enginarlı Puf Böreği

Enginarlı Puf Böreği

Besin değeri yüksek enginarın lezzetini tadacağınız bir tarif... Yumuşacık dokusu ile ağızda dağılan lezziz Enginarlı Puf Böreği tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Enginarları limon suyu eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan hamuru için unu geniş bir kaba alın. Üzerine ayçiçek yağı, yaş maya, toz şeker ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.

  • 2

    Haşlanmış enginarları küp doğrayın. Soğanı ince kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine soğan, enginar, ceviz, baharat ve tuz katıp sote edin. Kenara alıp ılıtın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kahve tabağı büyüklüğünde açın.

  • 3

    İçlerine hazırladığınız harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarına parmağınızla bastırıp yapıştırın. Kenarlarını hamur ruleti ile kesin. Börekleri kızgın yağda önlü arkalı pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...