Milföy hamurunun lezzetli ve yumuşacık dokusuyla; kıyma, domates ve sarımsağın başrolde olduğu bir harç... İster ara sıcak olarak isterseniz de çay yanı lezzet olarak pişirebilirsiniz.
Malzemeler
250 gram az yağlı dana kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
Yarım su bardağı rendelenmiş domates
1 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Birer çay kaşığı toz kırmızıbiber, kekik
Tuz
10 adet milföy hamuru
Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella veya taze kaşar peyniri
Kıyma, zeytinyağı ve kıyılmış soğanı tavaya alın ve karıştırarak kavurun. Rendelenmiş domates, sarımsak, karabiber, kimyon, toz kırmızıbiber, kekik ve tuzu ilave edin. 3-4 dakika kavurup ocaktan alın.
Oda ısısındaki milföy hamurlarının ortalarına, kıymalı harcı ve peyniri pay edip uçlarını ortada birleştirin ve bohça şekli verin. Üzerlerine suyla çırpılmış yumurta sürüp haşhaş tohumu serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.