Hünkar Beğendili Börek

Hünkar Beğendili Börek

Yemeği var böreği neden olmasın diyenlere Hünkar beğendili börek tarifi... Sofralarınızı süsleyeceğiniz hünkar beğendili börek nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve küçük doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limonsuyu gezdirin.Tereyağı ve zeytinyağını sos tenceresine alıp, kızdırın. Üzerine unu ekleyip karıştırın.Yavaş yavaş süt ve krema ilave edip kaynamaya bırakın.

  • 2

    Kaynamaya başlayınca peynir, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Patlıcanı ilave edip karıştırın. Soğuyunca cevizi katıp karıştırın. Sos için yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı çırpın.

  • 3

    Yufkaları porsiyonluk kek kalıplarından iki kat büyük olacak şekilde yuvarlak kesin. 3 kat yufkayı, aralarına yoğurtlu sostan sürerek, kenarlarından sarkacak şekilde kalıba yerleştirin.

  • 4

    Üzerine patlıcanlı harçtan koyup, yufkanın sarkan kısımlarını harcın üzerine kapatın. Fırın tepsisine ters çevirip çıkarın. Kalan yufkaları ve harcı da aynı şekilde hazırlayın.

  • 5

    Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...