Ispanaklı Börek
Ulu Önder Atatürk’ün sevdiği yemekleri Sheraton İstanbul Esenyurt’un Executive Chef’i Serdar Özkan hazırladı. Atatürk’ün sevdiği Ispanaklı Börek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için tereyağı, karbonat, yoğurt, limon suyu, sirke, tuz ve yumurta sarısını karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert hamur hazırlayın. 8 bezeye ayırın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp serin bir yerde 1 saat dinlendirin. Bezeleri un serperek açın ve tepsinizin ebadında kenarlarını kesin. Yufkaları ayrı ayrı sererek biraz kurutun.
-
2
Harç için kıyılmış soğan, ıspanak, tuz, karabiber ve zeytinyağını elinizle ovalayıp kenara alın. Yufkaların arasına sürmek için yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Tepsiyi yağlayıp 1 adet yufka serin. Üzerine, aralarına zeytinyağlı karışımdan sürülmüş 3 adet yufka yerleştirin. Toplam 4 adet yufka olduğunda hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın. Kalan 4 adet yufkayı da aralarını zeytinyağlı karışımla yağlayarak ıspanaklı harcın üzerine serin.
-
3
En üstteki yufkanın da üzerine zeytinyağlı karışımdan sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine 1 çay bardağı soğuk süt serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri