Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek

Ulu Önder Atatürk’ün sevdiği yemekleri Sheraton İstanbul Esenyurt’un Executive Chef’i Serdar Özkan hazırladı. Atatürk’ün sevdiği Ispanaklı Börek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için tereyağı, karbonat, yoğurt, limon suyu, sirke, tuz ve yumurta sarısını karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert hamur hazırlayın. 8 bezeye ayırın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp serin bir yerde 1 saat dinlendirin. Bezeleri un serperek açın ve tepsinizin ebadında kenarlarını kesin. Yufkaları ayrı ayrı sererek biraz kurutun.

  • 2

    Harç için kıyılmış soğan, ıspanak, tuz, karabiber ve zeytinyağını elinizle ovalayıp kenara alın. Yufkaların arasına sürmek için yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Tepsiyi yağlayıp 1 adet yufka serin. Üzerine, aralarına zeytinyağlı karışımdan sürülmüş 3 adet yufka yerleştirin. Toplam 4 adet yufka olduğunda hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın. Kalan 4 adet yufkayı da aralarını zeytinyağlı karışımla yağlayarak ıspanaklı harcın üzerine serin.

  • 3

    En üstteki yufkanın da üzerine zeytinyağlı karışımdan sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine 1 çay bardağı soğuk süt serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...