Ispanaklı Dolama Böreği

Ispanaklı Dolama Böreği

Beklenmeyen misafirleriniz için hızlıca yapabileceğiniz ve lezzetine doyum olmayan Ispanaklı Dolama Böreği tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir kaba unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı ve tuz ilave edin. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan harmanlayın. Daha sonra kabın kenarındaki un ve suyu ekleyip tüm malzemeyi yoğurun.

  • 2

    Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her parçadan dört adet beze koparın ve üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurları oklava yardımıyla ince olacak şekilde açın.

  • 3

    İç harç için, iri kıyılmış ıspanağı tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. Açtığınız yufkanın bir ucuna ıspanaklı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasına rulo yufkayı gül şekli vererek yerleştirin.

  • 4

    Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki böreğin etrafına dolayın. Çırpılmış yumurtayı böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...