Kaymaklı Saksı Böreği

Kaymaklı Saksı Böreği

Kaymak severleri tadına doyamayacakları Kaymaklı Saksı Böreği tarifi bekliyor. Kaymaklı Saksı Böreği tarifi Sofra'da.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını eritip, yumurta akı ve süt ile iyice karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Porsiyonluk kek kalıplarından biraz daha büyükçe olacak şekilde 2 adet yuvarlak yufka çıkarın. Kenarlarından çıkan parçalarını daha sonra kullanılmak üzere ayırın. Çıkardığınız 2 adet yufkayı, tereyağlı karışımla yağlanmış 2 adet kek kalıbının içlerine, kenarlardan hafifçe sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine tereyağlı karışımdan 1'er yemek kaşığı gezdirin.

  • 2

    Ayırdığınız yufka parçalarının yarısını kek kalıplarına serpiştirin. Ayrı bir yerde lor peyniri ve kaymağı karıştırıp kek kalıplarının içlerine pay edin. Üzerlerine kalan yufka parçalarını yerleştirin.Kek kalıplarının kenarlarından sarkan parçaları ortada birleştirin.Yeniden tereyağlı karışımdan gezdirip, çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpin.Kalan 1 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...