Kıymalı ve Mercimekli Börek

Farklı iki lezzetin birlikteliğinden doğan kıymalı ve mercimekli börek nasıl yapılır? Misafirlerinize layık Kıymalı ve Mercimekli Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ekmek hamurunu margarin, tereyağı ve unla birlikte yaklaşık 20 dakika yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve bir gece buzdolabında dinlendirin.

  • 2

    İçi için mercimeği haşlayıp süzün. Kıyma, kıyılmış soğan ve tereyağını bir tavada kavurun. Mercimeği içine katın ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Karıştırdıktan sonra tavayı ocaktan alıp, soğumaya bırakın.

  • 3

    Bir gece buzdolabında beklettiğiniz ekmek hamurunu ikiye ayırın. Bir parçasını un serperek merdane ile açın. 30 cm çapında bir fırın kabını ayçiçek yağı ile yağlayın ve açtığınız hamuru elinizle yayın.

  • 4

    Ilınmış iç harcı yayın. Kalan hamuru un serperek merdaneyle açın ve üzerine yerleştirin. Hamurun üzerini dilediğiniz gibi şekillendirip, yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.