Lahmacun Böreği
Lahmacun severler lahmacun tadındaki ama daha pratiği olan Lahmacun Böreği tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Küp doğranmış soğanları ve kıymayı ayçiçek yağda 2-3 dakika kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domates ve sivri biberleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim. İnce kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Tavayı ateşten alıp soğutalım.
-
2
Süt, ayçiçek yağı ve yumurtayı bir kabın içinde çırpalım. Yağlanmış tepsiye 1 yufka serip kenarlarını dışarı taşıralım. Üzerine sütlü harçtan sürelim. İkinci yufkayı serip üzerine kıymalı harcın yarısını yayalım. Üçüncü yufkayı serip, tekrar sütlü harçtan sürelim. Dördüncü yufkayı serdikten sonra, üzerine kalan kıymalı harcın tamamını yayalım.
-
3
İlk yufkanın dışarı taşan uçlarını tepsiye doğru katlayıp, üzerine son yufkayı serelim. Kalan sütlü harcı üzerine sürüp, kare dilimler halinde keselim. Isıtılmış 220 derece fırında, altı üstü kızarana dek pişirelim. Sıcak veya ılık servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri