Lorlu Büzgü Börek

Börek Türk mutfağının ve her evin vazgeçilmez lezzetlerinden birisi. Herkesin ayrı bir tarifi ve püf noktası bulunan bu leziz böreği, sizler için hazırladık. Kolay tarifiyle lorlu, büzgü börek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurup ele yapışmayan bir hamur hazırlayın ve oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Daha sonra 12 bezeye ayırın.

  • 2

    Bezelerden birini hafif unlu zeminde merdane veya oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Tereyağı ve ayçiçek yağını karıştırıp, hamurun üzerine sürün ve ters çevirip, yağlı kısmı alta gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

  • 3

    İç malzeme için tüm malzemeyi karıştırıp, hamurun ortasına bir parça yerleştirin ve kenarların hepsini ortada bir araya getirip kıvırın.

  • 4

    Daha sonra sarkan kısımları düzeltip fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamur ve iç malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın.

  • 5

    Kalan yağı üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.