Milföye Sarılı Kuşkonmaz

Milföye Sarılı Kuşkonmaz

Lezzetli ve sağlıklı kuşkonmazlı milföy tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Milföy oda sıcaklığında bekletin ve buzunun çözülmesine yakın her birini ayrı ayrı düz bir zemine yayıp, üzerlerine krem peynir sürün. Boylamasına 3 eşit parçaya bölüp toplamda 9 adet uzun ince parça elde edin.

  • 2

    Kuşkonmazların dip kısmından 2'şer cm kesip, alt yarısının kabuklarını soyun. 1 adet milföyü 1 adet kuşkonmazın üzerine, kenarları hafif üst üste gelecek şekilde sarın.

  • 3

    Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, milföy hafif kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...