Otlu Tava Böreği

Hem doyurucu hem lezzetli otlu tava böreği nasıl yapılır? Otlu Tava Böreği tarifi Sofra'da.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Taze soğan, ıspanak, nane, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Lor peyniri ve baharatlarla karıştırın. Diğer tarafta yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavanın içini kaplayıp kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün.

  • 2

    Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün ve otlu karışımı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Tavanın kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzerini örtün. Kalan harcı böreğin üzerine sürün. Kısık ateşte böreğin altı kızarana kadar pişirin. Altı kızarınca böreği ters çevirip diğer tarafını da kızartın. Dilimleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.