Patlıcanlı Peynirli Börek
Börek yemeyi sevenler ve farklı börek çeşitlerine merak duyanlar Patlıcanlı Peynirli Börek tarifini mutlaka denemeli. Lezzetiyle akıllarda yer edinecek Patlıcanlı Peynirli Börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için bir süre tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp elinizle sıkarak, kalan suyunu çıkarın. Kızdırılmış ayçiçek yağda kızartın.
-
2
Diğer taraftan mısır yağında, yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Soğana, ince kıyılmış biberleri, kimyonu, ufalanmış beyaz peyniri, tuz ve karabiberi katarak karıştırın. Patlıcanları ilave edin.
-
3
Ayrı bir kapta 2 adet yumurta ve sütü çırpın. Yağlanmış fırın tepsisinin içine 1 adet yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. 1 adet yufkayı ikiye bölün. Yarımşar yufkaları da aralarına yumurtalı karışımdan sürerek, üst üste koyun. Üzerine patlıcanlı harcı yayın. Kalan 2 yufkayı da ikiye bölüp, yine aralarına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste dizin (en üstte yumurtalı karışımdan olmalı).
-
4
Tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı da içe doğru katlayın. Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın. Yufkanın üzerine sürün. Çörek otu serperek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp birkaç dakika bekletin ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler