Peynirli Kapama Börek
Hamuru Gevrek Enfes Peynirli Kapama Börek nasıl yapılır? Pratik Peynirli Kapama Börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Süt, yumurta ve 1 çay bardağı ayçiçek yağı karıştırıp, yufkanın üzerine 4-5 yemek kaşığı gezdirin. 1 su bardağı ayçiçek yağ ve suyu karıştırıp, 2 adet yufkayı bu karışımla ıslatarak, ayrı ayrı rulo şeklinde sarın. Elinizle 10 cm uzunluğunda bölüp fırın tepsisine gelişigüzel yerleştirin. 4-5 yemek kaşığı sütlü karışımdan gezdirin. Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirin.
-
2
Kalan 2 adet yufkayı da ayçiçek yağı su karışımı ile ıslatıp rulo şeklinde sarın ve elinizle 10 cm uzunluğunda bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 4-5 yemek kaşığı sütlü karışımdan gezdirin. Kalan 1 adet yufkayı tepsinin üzerine yayın. Kenarlarını içe doğru katlayıp sütlü karışımı sürün. Kare şeklinde kesip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri