Siyah Pirinçli ve Mantarlı Açma Börek

Ev hanımlarının bayılarak yapacağı Siyah Pirinçli ve Mantarlı Açma Börek nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için derin bir kapta un, su ve tuzu yoğurun. Hazırladığınız hamuru 5 eşit parçaya ayırın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün.

  • 2

    İçi için siyah pirinci 1 saat suda bekletin ve süzün. Duru suyu çıkana kadar yıkayın. Süzdükten sonra 3 su bardağı suda haşlayın. Doğranmış mantarı ve kıyılmış sivri biberi tereyağında soteleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Pirinci katın ve tüm malzemeyi karıştırın.

  • 3

    Açtığınız 5 adet hamurdan 3 adedinin bir ucuna iç harcı paylaştırın ve geniş rulo şeklinde sarın. Diğer 2 adet hamurdan birini yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına yayın. Üzerine hazırladığınız rulo börekleri yan yana yerleştirin ve üste de kalan 1 adet hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.