Tavuk Budu Böreği

Hem çok lezzetli hem oldukça pratik Tavuk Budu Böreği tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavuk butlarını tuzlayıp, karabiber serpin. Tereyağ ile arkalı önlü kızartın ve soğutun. Bu arada ıspanağı incecik kıyıp, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağda soteleyin. Küçük doğranmış mantar, rendelenmiş kaşar peyniri, krema, nişasta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

  • 2

    Yufkayı dört parçaya bölün. Geniş tarafına tavuk budunu koyun. Tavuğun ortasına gelecek biçimde ıspanaklı karışımdan koyun. Yufkaları kalınca rulo yapın.

  • 3

    Yumurtaları çırpın ve içine kalan ayçiçek yağı ilave edin. Tavuklu börekleri önce yumurtaya sonra susamlı mısır ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.