Turna yemişli sos için turna yemişi ve suyu tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Blenderden geçirip, tel süzgeç yardımıyla süzün. Elma suyu, elma sirkesi, bal ve pekmez ilave edip karıştırın.
İç malzeme için doğranmış lahana, pırasa ve havucu yarım kahve fincanı ayçiçek yağda soteleyin. Ocaktan almaya yakın turna yemişi ilave edip harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Yufkaları üçgen şekilde kesip, 8 eşit parça elde edin. Her birini düz bir zemine yayın. Ayrı bir yerde kalan yarım kahve fincanı ayçiçek yağı ile yarım kahve fincanı suyu karıştırın. Bu karışımı yufkaların üzerilerine sürün.
Lahanalı harcı yufkaların ortalarına pay edin. Hafif bol şekilde sigara böreği gibi sarın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızgın ayçiçek yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Üzerine turna yemişi sosu gezdirip ılık olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.