Tuzlu Lokum

Tuzlu Lokum

İkramlık olarak hazırlayabileceğiniz en güzel tariflerden... Çayınızın yanında, tadı damağınızda kalacak Tuzlu Lokum tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesi haşlayın. Rendenin ince yeri ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte, kuru maya ve kesme şekeri ilave edip, kabartın. Una kabaran mayayı ve tuzu ilave edin. Yarım su bardağı ılık su ile yoğurun. Mayalanmaya bırakın.

  • 2

    Hamur mayalanınca püre haline gelen patates, ceviz ve yenibaharı ekleyip yoğurun. İyice yoğrulan hamurdan 10 eşit beze koparın. Elinizle incecik açın. Yağ karışımından 1 yemek kaşığı kadarını hamurun üzerine sürün. Rulo şeklinde sarın ve ortadan kıvırıp iki ucuna "S" şekli verin.

  • 3

    Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine tuz serpin. Lokumları aralıklı olarak koyun. 20 dakika tepside bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...