Yufkada Enginar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginarları bir tencereye alın. Üzerine enginarların yarısına gelecek kadar su, kesme şeker, yarım limonun suyu ve tuz ekleyip 30 dakika haşlayın.
-
2
Sudan alıp 6'ya bölün Arpacık soğanları temizleyin. Zeytinyağını bir tavaya alın. İrice doğranmış havuç, arpacık soğan tuz ve karabiber ekleyip sebzeler yumuşayana dek kavurun. Üzerine enginarı ekleyip karıştırın.
-
3
Yufkalardan pasta tabağı büyüklüğünde 8 adet yuvarlak kesin. İki adet yuvarlağı arasına tereyağı sürerek birbirine yapıştırın. Kalan yuvarlak yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
-
4
Ateşe dayanıklı 4 adet küçük kaseyi bir fırın tepsisine yerleştirin ve kenar kısımlarını yağlayın. Hazırladığınızı iki katlı yufkaları kenarlarını büzerek bu kaselerin üzerine kapatın.
-
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra yufka çanaklarını servis tabaklarına alın. Krema ve limon suyunu çırpın.
-
6
Daha sonra yufka kaselerinin içine paylaştırın. Enginarlı karışımı üzerlerine ekleyin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri