Ekmek Suflesi

Ekmek Suflesi

Ekmek Suflesi, ekmeğin bir sufleye dönüştüğü yaratıcı bir tariftir. Genellikle ekmek dilimleri süt, yumurta, peynir ve baharatlarla karıştırılır ve fırında pişirilir. Sonuç, dışı hafif kızarmış ve içi yumuşacık bir sufle olur.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ekmeklerin üzerine tereyağı sürüp küçük kareler halinde kesin. Sufle kabına ekmekleri yayın. Bu malzemelerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin tamamını ve dil peynirinin de yarısını serpin. Yumurtaları, sütü, tuzu ve baharatları bir kaba alın.
  • 2
    İyice çırptıktan sonra sufle kabına dökün. Üzerine kalan kaşar ve dil peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz bekletmeden servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...