Yumurtalı Arapsaçı

Arapsaçı, rezene, çumra, rezdane, sincilip, meletüre, mayana, sıra ve maraho adlarıyla da bilinir. Kökü ve dalları kullanılır. Anasona benzeyen bir aromaya sahiptir. Daha çok balık ve et yemeklerinde, salatalarda, çorbalarda kullanılır. Kökünden dolması yapılır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Geniş bir tava veya tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Arapsaçını, tuzu ve karabiberini ilave edin.

  • 2

    Hafifçe kavurduktan sonra kapağını kapatıp kendi buharı ile pişirin. Yumuşayan otlar suyunu çektiğinde 4 adet yuvarlak göz açın.

  • 3

    Yumurtaları bu gözlere kırın. Tencerenin kapağını 1 dakika kapalı tutarak pişirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...