Bulgurlu Cibes Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 Cibesi yıkadıktan sonra, yumuşaması için kaynar suya batırıp, çıkarın. Yaprakları saplarından ayırın. Sarma yapılabilecek büyüklükte olanları kenara alın.

    2 Sarma içi için 1 kahve fincanı zeytinyağını tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulgur, dolmalık fıstık, kuş üzümü, yarım çay bardağı sıcak su, tuz ve karabiber katın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotu ve nane ekleyin.

    3 Hazırladığınız bulgurlu harcı cibes yapraklarına koyup sarın. Kullanmadığınız cibes yapraklarını tencerenin dibine yerleştirip, sarmaları dizin. Üzerine 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatın. 15-20 dakika bulgur yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Tencerenin dibinde kalan suyu bir kaba aktarın. Ilındıktan sonra üzerine yumurta sarısı, limon suyu ve tuz katıp, çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi servis tabağının dibine dökün. Sarmaları üzerine koyup servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.