Bulgurlu Nar Ekşili Yaprak Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bulguru 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatın. Ayrı bir kaba soğan, sarımsak, salça, nar ekşisi, karabiber, kimyon ve tuz koyup elinizle iyice yoğurun. Bulguru ilave edip, karıştırın. Zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Asma yapraklarını iyice yıkayıp suyunu süzdürün. Sıcak suda haşlayıp yeniden suyunu süzdürün. Hazırladığınız harcı yaprakların içlerine pay edin. Yaprakları sarıp tencereye yerleştirin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip ağır ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...