Favalı Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Enginarları geniş bir tencereye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, arpacık soğan veya dörde bölünmüş soğan, sarımsak, limon suyu, un, toz şeker ve suyu gezdirin. Tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, soğumaya bırakın. Fava için kuru baklayı bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzüp, bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Dörde bölünmüş soğan, kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, toz şeker ve tuz ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve sıcakken blenderden geçirin. Havucu ince, uzun şeritler halinde doğrayıp, haşlayın. Suyunu süzün ve küçük cam kapların içine çapraz olacak şekilde koyun. Üzerine favayı paylaştırın ve kalıpları buzdolabında donmaları için 1 gece bekletin. Servis yaparken enginarları tabağa alın ve üzerine kalıptaki favaları ters çevirip, çıkarın. Dolmalık fıstık ve dereotu ile süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...