Enginarları geniş bir tencereye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, arpacık soğan veya dörde bölünmüş soğan, sarımsak, limon suyu, un, toz şeker ve suyu gezdirin. Tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, soğumaya bırakın. Fava için kuru baklayı bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzüp, bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Dörde bölünmüş soğan, kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, toz şeker ve tuz ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve sıcakken blenderden geçirin. Havucu ince, uzun şeritler halinde doğrayıp, haşlayın. Suyunu süzün ve küçük cam kapların içine çapraz olacak şekilde koyun. Üzerine favayı paylaştırın ve kalıpları buzdolabında donmaları için 1 gece bekletin. Servis yaparken enginarları tabağa alın ve üzerine kalıptaki favaları ters çevirip, çıkarın. Dolmalık fıstık ve dereotu ile süsleyip, servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.