Biberleri bol kızgın sıvı yağda, kabukları kabarıp, kızarana dek, fazla yumuşatmadan kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını alın. Ilındıktan sonra saplarını düzgün şekilde kesin. Tohum yataklarını çıkarın. İç harcı hazırlamak için, zeytinyağının yarısını tavada kızdırın. İçine piyazlık doğranmış iki buçuk soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönmeden üzerine dilimlenmiş mantar, şeritler halinde doğranmış jambon, pirinç, tarçın ve kesme şekeri ekleyin. 4-5 dakika kavurun. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Tuz ve beyaz biberi ekleyip, ocağın altını kapatın. 5 dakika dinlendirin. Hazırlanan iç harcı biberlerin içine pay edip, fazla sıkıştırmadan doldurun. Keserek çıkardığınız sap kısımlarını kapak olarak kullanın. Ayrı bir yerde sebze demeti için pırasayı ortadan ikiye ayırın. Tüm sebzeleri pırasanın arasına yerleştirip iple bağlayın. İpin ucundan uzun bir kısım bırakın. Fırın tepsisine veya fırına girebilen tencerenin dibine iki buçuk piyazlık doğranmış soğan ve dilimlenmiş havuçları yerleştirin. Üzerine biber dolmalarını ve sebze demetini koyun. Et suyu ve kalan zeytinyağını ilave edin. Tencerenin ağzını yağlı kağıtla kaplayıp, kapağını kapatın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, ağzı kapalı olarak ılınmaya bırakın. Ilık olarak servis yapın.