İmambayıldı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanların sapları üzerinde kalacak şekilde tamamen soyun. Önce yanlarından, daha sonra üstlerinden bıçakla ikiye kesin. Bunu yaparken baş ve uç kısımlarını tamamen kesmeyin. Soğanları jülyen doğrayın. Sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyın. Biber ve domatesleri minik doğrayın. Zeytinyağı ve su dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harcı dört tarafından patlıcanların içine doldurun. Tencereye aldığınız patlıcanların üstüne zeytinyağını gezdirin. 2 su bardağı suyu da ekleyip 10 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...